ST BYG HAR LAVET FACADEARBEDET PÅ GENERATIONERNES HUS

stbyg 2

I løbet af efteråret og vinteren 2020 flytter både ældre, familier og mennesker med handicap samt husets egen daginstitution med plads til 150 børn ind Generationernes Hus på Aarhus Ø.

Huset rummer bl.a. multisal, café, bibliotek, daginstitution, orangeri, fitnessrum og meget mere. Bag denne helt unikke bygning står et samarbejde mellem Brabrand Boligforening og tre magistratsafdelinger i Aarhus Kommune – Sundhed og Omsorg, Børn og Unge og Sociale forhold og Beskæftigelse.

”Vi har stået for facadearbejdet på dette projekt hvor der er kombineret flere forskellige beklædningstyper. Det gør opgaven ret unik i forhold til at der oftest er valgt en slags beklædning til et byggeri. Samtidig er størrelsen på facaderne en spændende udfordring, hvor vi skal i højden for at lave tingene.” – udtaler Søren Trads fra ST Byg

Byggeriet er i otte etager og har i toppen et atelier og et orangeri. I gadeniveau kommer der en arkade langs alle facader, som tilfører en menneskelig skala til byggeriet, der kommer til at fremstå son sin egen lille by med byhuse, torve, lommer, smøger og indre gader.

stbyg 1 1
st byg generationernes hus aarhus 22
stbyg 9
stbyg 4